Broskyňový sen

Jemný, lahodný, chutný koláčik je tento broskyňový sen. Inšpiroval ma jeden recept na internete, ktorý som ale pretvorila na naše potreby bez lepku a bez mliečnych výrobkov. A samozrejme množstvo cukru či množstvá som poupravila pre vlastné potreby.

Broskyňový sen

Vytlač recept
Porcie: 12 Čas pripravy: 1 hodina

Ingrediencie

  • Na korpus:
  • 80 g Jizerky univerzal
  • 1 čajová lyžička bezlepkového prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 40 g kryštáľového cukru
  • 3 vajcia
  • Na broskyňovú plnku:
  • 1 veľký broskyňový kompót
  • 1 bezlepkový vanilkový puding
  • 1 sáčok tortovej bezfarebnej želatiny
  • 50 ml vody
  • 100 g Alsan maslo
  • dve polievkové lyžice kryštáľového cukru
  • na šľahačku:
  • 1 konzerva minimálne 60% kokosového mlieka, (na noc v chladničke)
  • 3 lyžice práškového cukru

Postup

1

Vajcia si vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme pomaly ostatné ingrediencie. (prášok do pečiva vždy starostlivo rozmiešame s múkou)

2

Cesto si vylejeme do pripravenej formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme cca 15-18 minút v rúre na 180 °C. Cesto je také pekne jemne zlatisté keď je hotové.

3

Keď korpus vychladne, jemne stiahneme papier na pečenie a korpus vrátime do tortovej formy.

4

Broskyne z kompótu si nakrájame na menšie kocky.

5

Šťavu z broskýň rozdelíme na dve časti. V jednej vymiešame puding s cca 2 lyžicami cukru a druhú dáme variť spolu s 50 ml vody a Alsanom. Pridáme hneď aj želatinu v prášku a veľmi dobre rozmiešame. Privedieme do varu a pridáme nakrájané broskyne. Netreba sa zľaknúť, tie broskyne ochladia zmes so želatinou a preto sa môžu urobiť akoby hrudky. Treba len pekne miešať, želatina sa v teple rozpúšťa. Pridáme zarobený puding a miešame cca 1 minútu, až celá zmes s broskyňami poriadne nezhustne. Ešte takú horúcu ju môžeme naliať na korpus a zarovnať kraje.

6

Koláčik dáme zachladnúť.

7

Na vychladený koláč nanesieme vrstvu kokosovej šľahačky.

8

Tú si pripravíme tak, že z konzervy minimálne 60% kokosového mlieka, ktorú sme mali celú noc v chladničke, vyberieme len zatuhnutú časť. Voda ostane naspodku, tú nepoužijeme. Do kokosovej šľahačky pridáme 3 lyžice práškového cukru a rozšľaháme ju.

9

Natrieme ňou tortu a dáme ju ešte zachladiť. Len zachladená kokosová šľahačka drží tak dobre.

10

Môžeme ozdobiť kakaom.

intolerancia s chuťou

Kniha - Intolerancia s chuťou

Pripravte si skvelé jedlá bez lepku, laktózy aj mliečnej bielkoviny. Kniha vás prevedie receptami na každý deň, od raňajok, hlavných chodov, šalátov až po výborné dezerty. Recepty sú jednoduché na prípravu.

Viac informácii

Mohlo by sa vám tiež páčiť