Hlavné jedlá

Skvelá bezlepková a bezmliečna cuketová pizza

Vraj najlepšia alternatívna pizza, aká sa mi kedy podarila :-). 

Skvelá bezlepková a bezmliečna cuketová pizza

Vytlač recept
Porcie: 2 Čas pripravy: 1 hodina

Ingrediencie

  • na cesto:
  • 1/2 kg cukety
  • 3 vajcia
  • 20 ml vody
  • 200 g múky Schär Mix B/ kto môže lepok tak 200 g špaldovej hladkej alebo hladkej celozrnnej múky
  • 1 kávová lyžička sódy bikarbóny
  • 2 kávové lyžičky soli
  • tretina kávovej lyžičky čierneho korenia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Po upečení korpusu na potretie pizze:
  • 1/2 konzervy lúpaných rajčín 200 g
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sušená alebo čerstvá bazalka /cca pol polievkovej lyžice
  • 1 prelisovaný strúčik cesnaku
  • Na oblohu:
  • pár kúskov slaniny
  • čerstvé rajčiny
  • po upečení rucola

Postup

1

Cuketu si ošúpeme a nahrubo nastrúhame. Z cukety nežmýkame vodu.

2

Vajcia premiešame so všetkými ingredienciami na cesto, (do múky sme predtým primiešali sódu bikarbónu) a vypracujeme cesto.

3

Vylejeme ho na papier na pečenie vo forme o veľkosti cca 26x34 cm.

4

Pečieme cca 20 minút na 180 - 200 °C.

5

Po upečení korpus jemne napicháme vidličkou a pripravíme si z rajčín zmes, ktorú na korpus natrieme.

6

Obložíme podľa chuti, my sme na 15 minút dali ešte zapiecť pár plátkov oravskej slaniny a čerstvé rajčiny nakrájané na plátky.

7

Po upečení pizze sme ešte pridali čerstvú rucolu.

8

Dobrú chuť 🙂

author-avatar

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).