Hlavné jedlá

Karfiol so šampiňonmi a sušenými rajčinami

Veľmi jednoduchý, rýchly a chutný recept. Bezmliečny a bezlepkový.

Karfiol so šampiňonmi a sušenými rajčinami

Vytlač recept
Porcie: 2 Čas pripravy: 0,5

Ingrediencie

  • 1 menší karfiol
  • 3 vajcia
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • cca 8 menších šampiňonov
  • lyžica kokosového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sušené rajčiny

Postup

1

Karfiol si umyjeme a na menšie kúsky ho dáme variť do vriacej, osolenej vody. Povaríme do mäkka, ale nie až tak aby sa rozpadal.

2

Šampiňony si očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľku si nakrájame na jemno a orestujeme na oleji, pridáme šampiňony a chvíľu orestujeme tiež.

3

Pridáme na menšie kúsky rozobratý uvarený karfiol, 3 celé vajíčka, osolíme, okoreníme. Jemne miešame kým sa vajíčko neurobí.

4

Servírujeme s pridaním sušených rajčín.

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).