Dezerty

Nepečená kokosovo-čokoládová torta

Kokosovo-čokoládová nepečená torta je skvelá varianta pre rýchly, bezlepkový, bezmliečny, chutný a zdravý dezert. Budete veľmi prekvapení, ako dokáže avokádo s čokoládou nahradiť výbornú plnku.

Nepečená kokosovo-čokoládová torta

Vytlač recept
Porcie: 6 Čas pripravy: 1 hodina

Ingrediencie

  • Korpus:
  • 2 šálky strúhaného kokosu
  • ¼ šálka medu (môžete ho nahradiť aj agávovým sirupom)
  • ¼ šálka kokosového oleja
  • Náplň:
  • 2 kusy zrelé avokádo
  • 2 kusy banánu
  • 1 kus bezmliečna čokoláda na varenie (môže byť s ryžovým mliekom)
  • ¼ šálka kokosového oleja
  • 1 polievková lyžica medu
  • 1 vanilkový cukor

Postup

1

Korpus

2

Všetky ingrediencie na korpus si dáme do mixéra, a rozmixujeme tak, aby sa nám pekne spojili. Hotovou zmesou vyložíme tortový korpus.

3

Náplň

4

Najprv si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu na varenie spolu s kokosovým olejom. Necháme to trošku vychladnúť. Ale nie príliš, aby sa čokoláda mohla ešte liať.

5

Banány, med, avokádo a vanilkový cukor spolu rozmixujeme, a do krému pridáme roztopenú čokoládu.

6

Hotový krém natrieme na vopred pripravený korpus. Je dobré dať tortu zatuhnúť do chladničky na pár hodín.

7

Navrch ju môžete pre pekný dizajn posypať kokosovými lupienkami, jedlými kvetmi, alebo orieškami. Dobrú chuť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *