Dezerty, Raňajky, Vegetarian

„Mliečna“ kokosová ryža bez lepku a laktózy

Veľmi jednoduchá príprava, chuťovo výborné, vhodné na raňajky ale aj na večeru, alebo ako dezert.

Mliečna kokosová ryža bez lepku a laktózy

Vytlač recept
Porcie: 4 Čas pripravy: 1/2 hodina

Ingrediencie

  • 1 šálka ryže
  • 300 ml 5 % kokosové mlieko
  • 600 ml 60 % kokosové mlieko
  • 1 lyžica kokosového alebo iného cukru

Postup

1

Ryžu dobre premyjeme v teplej vode a dáme variť. dáme variť najlepšie na hlbšiu panvicu a Podlejeme kokosovým mliekom a varíme najlepšie na hlbšej panvici. 2 tretiny použijeme 60% kokosové mlieko, ostatné použijeme to "slabšie". Priebežne stále pridávame mlieko a miešame, aby nám neprihorela. Mliečnu ryžu nevaríme ako normálnu ryžu, teda tak, že by sme tekutinu vyliali do hrnca a varili. Miešaním a postupným prilievaním mlieka sa nám podarí vytvoriť tú správnu konzistenciu. Miešanie má kvôli konzistencii svoj zmysel. Varíme, až pokým ryža nezmäkne a nemá podobnú konzistenciu ako tá kupovaná. Pridáme cukor podľa potreby a dozdobíme ovocím. Podávame. Dobrú chuť :-).

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).