„Mliečna“ kokosová ryža bez lepku a laktózy

Veľmi jednoduchá príprava, chuťovo výborné, vhodné na raňajky ale aj na večeru, alebo ako dezert.

Mliečna kokosová ryža bez lepku a laktózy

Vytlač recept
Porcie: 4 Čas pripravy: 1/2 hodina

Ingrediencie

  • 1 šálka ryže
  • 300 ml 5 % kokosové mlieko
  • 600 ml 60 % kokosové mlieko
  • 1 lyžica kokosového alebo iného cukru

Postup

1

Ryžu dobre premyjeme v teplej vode a dáme variť. dáme variť najlepšie na hlbšiu panvicu a Podlejeme kokosovým mliekom a varíme najlepšie na hlbšej panvici. 2 tretiny použijeme 60% kokosové mlieko, ostatné použijeme to "slabšie". Priebežne stále pridávame mlieko a miešame, aby nám neprihorela. Mliečnu ryžu nevaríme ako normálnu ryžu, teda tak, že by sme tekutinu vyliali do hrnca a varili. Miešaním a postupným prilievaním mlieka sa nám podarí vytvoriť tú správnu konzistenciu. Miešanie má kvôli konzistencii svoj zmysel. Varíme, až pokým ryža nezmäkne a nemá podobnú konzistenciu ako tá kupovaná. Pridáme cukor podľa potreby a dozdobíme ovocím. Podávame. Dobrú chuť :-).

intolerancia s chuťou

Kniha - Intolerancia s chuťou

Pripravte si skvelé jedlá bez lepku, laktózy aj mliečnej bielkoviny. Kniha vás prevedie receptami na každý deň, od raňajok, hlavných chodov, šalátov až po výborné dezerty. Recepty sú jednoduché na prípravu.

Viac informácii

Mohlo by sa vám tiež páčiť