Polievky

Cícerovo šošovicová polievka

Naozaj výborná polievka. Určite zahreje v tieto zimné dni :-). 

Cícerovo šošovicová polievka

Vytlač recept
Porcie: 4 Čas pripravy: 1/2 hodina

Ingrediencie

  • 350 g cíceru uvareného, alebo zaváraného (bez nálevu)
  • 6 stredne veľkých mrkiev
  • 1 väčší kaleráb
  • kúsok zeleru cca 2x2 cm
  • 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
  • 1 čajová lyžička Solčanky
  • soľ
  • štipka mletého čierneho korenia
  • za hrsť červenej šošovice

Postup

1

Mkrvu, kaleráb si očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Mrkvu napr. na kolieska, kaleráb na kocky.

2

Na troške oleja opečieme mrkvu s kalerábom, pridáme lyžičku mletej červenej papriky a zalejeme cca 1,2 litrom vody.

3

Pridáme štipku čierneho mletého korenia, kúsok zeleru, hrsť premytej červenej šošovice a varíme zeleninu do mäkka.

4

Cca po 10 minútach varenia pridáme zliaty cícer, čajovú lyžičku Solčanky. Na záver polievku osolíme a prípadne ešte dochutíme.

5

Vyberieme zeler (ale aj nemusíme).

6

Pre lepšiu hustotu môžeme polovičku zeleniny v polievke jemne pomixovať ponorným mixérom.

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).