Dezerty

Domáce piškoty s banánom preliate roztopenou čokoládou

Hmm toto je niečo, čo musíte vyskúšať. Naozaj! 😀 🙂 

Domáce piškoty s banánom preliate roztopenou čokoládou

Vytlač recept
Porcie: cca 50 Čas pripravy: 1 hodina

Ingrediencie

  • Na piškoty:
  • 100 g bezlepkovej múky Schar Mix B (kto môže lepok tak hladkú)
  • 70 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice vlažnej vody
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • Potom ešte banány, bezmliečnu čokoládu a ovocie na zdobenie

Postup

1

Vajcia si rozdelíme, zo žĺtkov a cukru si vymiešame penu, pridáme vodu, v druhej miske spojíme a dobre premiešame múku s práškom do pečiva a štipkou soli a v ďalšej si vyšľaháme bielka.

2

Do vyšľahaného žĺtka s vodou a cukrom prisypávame pomaly múku, vymiešame si cesto a na záver jemne primiešame vyšľahaný sneh.

3

Cesto naberáme malou lyžičkou, "lejeme" na plech s papierom na pečenie kúsok ďalej od seba, pretože narastú.

4

Dáme piecť cca na 5-6 minút do trúby na 170 °C.

5

Necháme vychladnúť a až potom odliepame. Vyjde cca 100 kusov.

6

Medzi dve piškoty dáme na kolieska nakrájaný banán, prepichneme napríklad špáratkom, vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu, a piškoty s banánom oblievame lyžicou nad miskou s roztopenou čokoládou :-).

7

Zdobíme ovocím, alebo aj nemusíme.

8

Dobrú chuť ?

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).