Pečený sumec africký so slaninou na zemiakoch a zelenine

Potrebovali sme trocha zmenu. Čo sa týka rýb máme obľúbeného hlavne lososa, pražmu, tuniaka, prípadne pstruha. Ale tento krát som potrebovala vyskúšať niečo nové. Niečo, čo nemá kosti, je chutné, rýchlo sa pripraví. Navštívila som Yeme a veru nesklamali ma. Na žiadnej reklame inak nie sme dohodnutí:-D, ale rada tam nakupujem. Sú trocha ďalej, tak to nie je veľmi často.

Pečený sumec so slaninou na zemiakoch a zelenine

Vytlač recept
Porcie: 3-4 Čas pripravy: 1 hodina

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov
  • 1 sumec, v recepte je použitý očistený bez kože rozdelený na dva veľké filety
  • soľ
  • 2 menšie cukety
  • dve veľké hrste baby špenátu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • cca 150 g slaniny
  • troška oleja

Postup

1

Zemiaky v šupke si uvaríme v osolenej vode.

2

Cukety si umyjeme a nakrájame na kolieska.

3

Sumca si umyjeme, vysušíme v papierovej servítke a osolíme.

4

Uvarené zemiaky v šupe vychladíme, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Tie si naukladáme na pekáč, či jenskú misu. Osolíme.

5

Vrstvy prestriedame so špenátom, ktorý sme si predtým jemne osmahli na troške oleja s prelisovaným cesnakom.

6

Na vrch dáme vrstvu cukety, na cuketu položíme filety sumca a na sumca poukladáme na plátky nakrájanú slaninu.

7

Piekla som vo vyhriatej rúre na 220°C prikryté cca 20 minút a ďalších 20 minút odokryté na 200 °C.

8

Dobrú chuť 🙂

intolerancia s chuťou

Kniha - Intolerancia s chuťou

Pripravte si skvelé jedlá bez lepku, laktózy aj mliečnej bielkoviny. Kniha vás prevedie receptami na každý deň, od raňajok, hlavných chodov, šalátov až po výborné dezerty. Recepty sú jednoduché na prípravu.

Viac informácii

Mohlo by sa vám tiež páčiť