Hlavné jedlá

Tacos alias plnené tortily

Dostali sme chuť na niečo nové a vznikli z toho tieto chutné tortily. Je to trošku pracné, ale zas nič náročné.

Bezlepkové tortily sa dajú kúpiť aj v obchode. 

Tacos alias plnené tortily

Vytlač recept
Porcie: 6 ks Čas pripravy: 1 a 1/2 hodiny

Ingrediencie

  • Na tortily potrebujeme:
  • 250 g múky Nutrifree Mix per pane
  • 60 ml oleja
  • cca 120 ml teplej vody
  • štvrť čajovej lyžičky soli
  • Na plnku:
  • 2 ks kuracie prsia
  • 1 avokádo
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 4-5 stredne veľkých rajčín
  • 1 malú cibuľku
  • šťava z pol limetky
  • 1 jarnú cibuľku
  • troška baby špenátu/ľadový šalát
  • 2 strúčiky cesnaku

Postup

1

Tortily:

2

Vypracujeme si cesto, s vodou pomaličky. Cesto by nemalo byť príliš tuhé, ale tiež nie riedke a príliš lepivé.

3

Rozdelíme si ho na cca 6 guličiek, tie rozvaľkáme na placky o veľkosti s cca 12-14 cm priemerom.

4

Opekáme ich z oboch strán, pokým sa nám neurobia také tmavšie opečené bodky. Pozor na spálenie.

5

Plnka:

6

Najprv si pripravíme rajčinovú salsu. Potrebujeme ošúpané rajčiny nakrájané nadrobno.

7

Ošúpeme ich veľmi jednoducho, stačí ich dať cca na pol minúty do vriacej vody, potom to ide veľmi ľahko.

8

Šťavu z nich nepotrebujeme.

9

Pridáme k nim nadrobno nakrájanú cibuľku, prelisované 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, trocha chilli korenia, prípadne nadrobno nakrájané chilly papričky, šťavu z pol limetky a štipku kryštáľového cukru. Dobre premiešame, ochutnáme, dochutíme.

10

Salsu je dobré odložiť do chladničky aspoň na pol hodinku, nech sa chute pospájajú.

11

Mäso si nakrájame na drobné kúsky a opečieme na panvici so soľou a mletým čiernym korením. Pokojne pridajte korenie aké máte chuť, táto kombinácia s mäsom znesie naozaj čokoľvek.

12

Avokádo si ošúpeme a nakrájame na kocky.

13

Všetko to servírujeme na tortily, rajčinovú salsu, pár lístkov baby špenátu, avokádo, opečené mäso a môžeme posypať ešte nakrájanou jarnou cibuľkou.

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).