Šaláty

Cviklové chipsy

Je to recept len na 1 porciu, 1 plech. Zdravšia varianta, ideálne na večerné chrumkanie :-D. 

Cviklové chipsy

Vytlač recept
Porcie: 1 Čas pripravy: 50

Ingrediencie

  • 1 veľká cvikla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ

Postup

1

Cviklu si dobre vyumývame hubkou alebo kefou, lebo nebudeme ju šúpať. Odrežeme tvrdé konce.

2

Cviklu nakrájame na čo najtenšie plátky, pridáme olej a soľ. Dobre kúsky ponamáčame.

3

Necháme aspoň 15 minút odstáť a potom zlejeme vodu.

4

Kúsky poukladáme na papier na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C z oboch strán.

5

Pečieme cca 20 minút z jednej strany a 15 z druhej strany.

6

Je potrebné byť pozorný hlavne pri konci pečenia, aby chipsy nezhoreli.

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).