Cviklové chipsy

Je to recept len na 1 porciu, 1 plech. Zdravšia varianta, ideálne na večerné chrumkanie :-D.

Cviklové chipsy

Vytlač recept
Porcie: 1 Čas pripravy: 50

Ingrediencie

  • 1 veľká cvikla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ

Postup

1

Cviklu si dobre vyumývame hubkou alebo kefou, lebo nebudeme ju šúpať. Odrežeme tvrdé konce.

2

Cviklu nakrájame na čo najtenšie plátky, pridáme olej a soľ. Dobre kúsky ponamáčame.

3

Necháme aspoň 15 minút odstáť a potom zlejeme vodu.

4

Kúsky poukladáme na papier na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C z oboch strán.

5

Ja som piekla 20 z jednej strany a 15 z druhej strany.

6

Je potrebné byť pozorný hlavne pri konci pečenia, aby chipsy nezhoreli.

intolerancia s chuťou

Kniha - Intolerancia s chuťou

Pripravte si skvelé jedlá bez lepku, laktózy aj mliečnej bielkoviny. Kniha vás prevedie receptami na každý deň, od raňajok, hlavných chodov, šalátov až po výborné dezerty. Recepty sú jednoduché na prípravu.

Viac informácii

Mohlo by sa vám tiež páčiť