Hlavné jedlá

Zemiakovo-mäsové fašírky bez lepku a vajec

Veľmi chutná kombinácia jednoduchého jedla.

Zemiakovo-mäsové fašírky bez lepku a vajec

Vytlač recept
Porcie: 10 ks Čas pripravy: 40 minút

Ingrediencie

  • 400 g morčacie prsia (pokojne aj vykostené stehno)
  • 600 g ošúpaných zemiakov
  • 1 menšia cibuľa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sušený petržlen
  • troška bezlepkovej múky

Postup

1

Do osolenej vody si dáme variť na kocky nakrájané zemiaky.

2

Na troške oleja si opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku a opečieme na nej na malé kocky nakrájané mäso. Osolíme a okoreníme a pečieme, až kým sa mäso dostatočne neupečie.

3

Uvarené zemiaky necháme dobre odkvapkať a vychladnúť.

4

Vychladnuté zemiaky roztlačíme, ale nie na úplnú kašu. Stačí vidličkou.

5

Opečené mäso a zemiaky spojíme do jedného cesta. Rukami tvarujeme okrúhle fašírky, ktoré jemne obalíme z oboch strán v troche múky a opekáme na panvici do zhnednutia tiež z oboch strán.

6

Hotové sú naozaj rýchlo.

7

Dobrú chuť.

 

 

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).