Zemiakovo-mäsové fašírky bez lepku a vajec

Veľmi chutná kombinácia jednoduchého jedla.

Zemiakovo-mäsové fašírky bez lepku a vajec

Vytlač recept
Porcie: 10 ks Čas pripravy: 40 minút

Ingrediencie

  • 400 g morčacie prsia (pokojne aj vykostené stehno)
  • 600 g ošúpaných zemiakov
  • 1 menšia cibuľa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • petržlen (dnes sme použili sušený)
  • troška bezlepkovej múky

Postup

1

Do osolenej vody si dáme variť na kocky nakrájané zemiaky.

2

Na troške oleja si opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku a opečieme na nej na malé kocky nakrájanä mäso. Osolíme a okoreníme a pečieme, až kým sa mäso dostatočne neupečie.

3

Uvarené zemiaky necháme dobre odkvapkať a vychladnúť.

4

Vychladnuté zemiaky roztlačíme, ale nie na úplnú kašu. Stačí vidličkou.

5

Opečené mäso a zemiaky spojíme do jedného cesta. Rukami tvarujeme okrúhle fašírky, ktoré jemne obalíme z oboch strán v troche múky a opekáme na panvici do zhnednutia tiež z oboch strán.

6

Hotové sú naozaj rýchlo.

7

Dobrú chuť.

 

 

intolerancia s chuťou

Kniha - Intolerancia s chuťou

Pripravte si skvelé jedlá bez lepku, laktózy aj mliečnej bielkoviny. Kniha vás prevedie receptami na každý deň, od raňajok, hlavných chodov, šalátov až po výborné dezerty. Recepty sú jednoduché na prípravu.

Viac informácii

Mohlo by sa vám tiež páčiť