Raz dávnejšie som v TV videla, ako robia plnené palacinky. Bol to normálny lepkový recept, ale ani náhodou som nevedela pomer ingrediencií. Lievancie sú však veľmi jednoduché a hneď vyšli naozaj vynikajúco.
Nepridávali sme žiaden cukor navyše, pretože ryžové mlieko je sladkasté a navyše čokoláda vie byť tiež dosť sladká, záleží akú použijete. Čo sa týka sladenia, vyskúšajte možno jednu lievancu a uvidíte. Možno sa vám 1 lyžica cukru, či javorového sirupu alebo medu, zídu. Za nás netreba 🙂
Plnené bezlepkové a bezmliečne lievance
Vytlač receptIngrediencie
- 200 g bezlepkovej múky - my sme použili Jizerku
- 300 ml ryžového mlieka
- 1 kopcovitá čajová lyžička bezlepkového prášku do pečiva
- štipka soli
- 1 vajce
- Na náplň: cca 10 kociek bezmliečnej - ryžovej, kokosovej, alebo tmavej čokolády
- alebo džem
- alebo arašidové maslo (100%) s čokoládou, alebo iná sladká čokoládová či oriešková nátierka
Postup
Prášok do pečiva si najprv dobre zmiešame s múkou a potom všetky ingrediencie spolu vymixujeme.
Cesto necháme odstáť cca 5 minút.
Na panvici si ohrejeme troška oleja, napr. kokosového, lyžicou si naberieme cesto, na kôpku cesta položíme kocku čokolády, jemne pritlačíme a kocku prikryjeme menšou lyžicou cesta tak, aby čokoláda nepresvitala. Nerozotierame.
Chvíľku počkáme, kým sa lievance opečú z jednej strany a potom ich obracačkou otočíme na druhú stranu a jemne pritlačíme. Opekáme do zlatohneda.