Dezerty

Plnené bezlepkové a bezmliečne lievance

Raz dávnejšie som v TV videla, ako robia plnené palacinky. Bol to normálny lepkový recept, ale ani náhodou som nevedela pomer ingrediencií. Lievancie sú však veľmi jednoduché a hneď vyšli naozaj vynikajúco.

Nepridávali sme žiaden cukor navyše, pretože ryžové mlieko je sladkasté a navyše čokoláda vie byť tiež dosť sladká, záleží akú použijete. Čo sa týka sladenia, vyskúšajte možno jednu lievancu a uvidíte. Možno sa vám 1 lyžica cukru, či javorového sirupu alebo medu, zídu. Za nás netreba 🙂 

Plnené bezlepkové a bezmliečne lievance

Vytlač recept
Porcie: cca 10 Čas pripravy: 20 minút

Ingrediencie

  • 200 g bezlepkovej múky - my sme použili Jizerku
  • 300 ml ryžového mlieka
  • 1 kopcovitá čajová lyžička bezlepkového prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • Na náplň: cca 10 kociek bezmliečnej - ryžovej, kokosovej, alebo tmavej čokolády
  • alebo džem
  • alebo arašidové maslo (100%) s čokoládou, alebo iná sladká čokoládová či oriešková nátierka

Postup

1

Prášok do pečiva si najprv dobre zmiešame s múkou a potom všetky ingrediencie spolu vymixujeme.

2

Cesto necháme odstáť cca 5 minút.

3

Na panvici si ohrejeme troška oleja, napr. kokosového, lyžicou si naberieme cesto, na kôpku cesta položíme kocku čokolády, jemne pritlačíme a kocku prikryjeme menšou lyžicou cesta tak, aby čokoláda nepresvitala. Nerozotierame.

4

Chvíľku počkáme, kým sa lievance opečú z jednej strany a potom ich obracačkou otočíme na druhú stranu a jemne pritlačíme. Opekáme do zlatohneda.

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).