Plnené bezlepkové a bezmliečne lievance

Raz dávnejšie som v TV videla, ako robia plnené palacinky. Bol to normálny lepkový recept, ale ani náhodou som nevedela pomer ingrediencií. Lievancie sú však veľmi jednoduché a hneď vyšli naozaj vynikajúco.

Nepridávali sme žiaden cukor navyše, pretože ryžové mlieko je sladkasté a navyše čokoláda vie byť tiež dosť sladká, záleží akú použijete. Čo sa týka sladenia, vyskúšajte možno jednu lievancu a uvidíte. Možno sa vám 1 lyžica cukru, či javorového sirupu alebo medu, zídu. Za nás netreba 🙂

Plnené bezlepkové a bezmliečne lievance

Vytlač recept
Porcie: cca 10 Čas pripravy: 20 minút

Ingrediencie

  • 200 g bezlepkovej múky - my sme použili Jizerku
  • 300 ml ryžového mlieka
  • 1 kopcovitá čajová lyžička bezlepkového prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • Na náplň: cca 10 kociek bezmliečnej - ryžovej, kokosovej, alebo tmavej čokolády
  • alebo džem
  • alebo arašidové maslo (100%) s čokoládou, alebo iná sladká čokoládová či oriešková nátierka

Postup

1

Prášok do pečiva si najprv dobre zmiešame s múkou a potom všetky ingrediencie spolu vymixujeme.

2

Cesto necháme odstáť cca 5 minút.

3

Na panvici si ohrejeme troška oleja, napr. kokosového, lyžicou si naberieme cesto, na kôpku cesta položíme kocku čokolády, jemne pritlačíme a kocku prikryjeme menšou lyžicou cesta tak, aby čokoláda nepresvitala. Nerozotierame.

4

Chvíľku počkáme, kým sa lievance opečú z jednej strany a potom ich obracačkou otočíme na druhú stranu a jemne pritlačíme. Opekáme do zlatohneda.

intolerancia s chuťou

Kniha - Intolerancia s chuťou

Pripravte si skvelé jedlá bez lepku, laktózy aj mliečnej bielkoviny. Kniha vás prevedie receptami na každý deň, od raňajok, hlavných chodov, šalátov až po výborné dezerty. Recepty sú jednoduché na prípravu.

Viac informácii

Mohlo by sa vám tiež páčiť