Dezerty, Vegetarian

Banánovo-kokosová raw torta bezlepková bezmliečna

Veľmi rýchla, jednoduchá a chutná raw tortička. Bezlepková, bezmliečna. 

Banánovo-kokosová raw torta bezlepková, bezmliečna

Vytlač recept
Porcie: 6-8 Čas pripravy: 30 minút

Ingrediencie

  • Korpus:
  • 200 g vlašských orechov
  • 150 g hrozienok
  • 1 lyžica kokosového oleja
  • Krém:
  • 7 banánov
  • 20 g strúhaného kokosu
  • 3 lyžice kokosového oleja (aby plnka ztuhla do požadovaného tvaru)

Postup

1

Všetky ingrediencie na korpus si dobre pomelieme.

2

Na spodok torty si dáme vystrihnutý papier na pečenie, a hmotu rovnomerne pozatláčame na dno formy.

3

Krém: 5 banánov s kokosom a kokosovým olejom dobre vymixujeme na krém. 2 ks si nakrájame na kolieska a vyložíme nimi korpus.

4

Krém nalejeme na banány a dáme zachladiť buď do chladničky, alebo do mrazničky, aby torta dobre stuhla. Ak ju dáme do mrazničky, pred podávaním ju vyberieme von aspoň na 10 minút.

5

Ozdobíme jahodami a čučoriedkami napríklad.

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).