Šaláty, Vegetarian

Špargľový šalát s prociuttom a cherry rajčinami

Sparglovy salat

Špargľa je ľahká, lahodná a ľahko straviteľná. Obsahuje veľa minerálov, vitamín C,B, A, E a taktiež horčík a železo. Poďte sa pozrieť na jeden z receptov ako pripraviť túto zeleninu kráľov. 

Špargľový šalát s prisciuttom a cherry rajčinami

Vytlač recept
Porcie: 2 Čas pripravy: 30 minút

Ingrediencie

  • zväzok špargle
  • 1 menšia šalotka
  • 100 g prosciutta
  • 2 strúčiky cesnaku
  • cherry rajčiny - cca 10-15 kusov
  • šalát mix (ľadový šalát, baby špenát, mrkva)
  • soľ
  • čierne korenie

Postup

1

Špargľu si umyjeme, a podľa potreby očistíme a odrežeme zdrevnatené konce.

2

Dáme ju variť do osolenej vriacej vody.

3

Šalotku si očistíme a nakrájame na tenšie plátky. Prosciutto nakrájame na väčšie kúsky.

4

Rajčiny umyjeme a nakrájame na polku.

5

Na panvici si predhrejeme trošku oleja, opečieme na ňom cibuľku. Keď troška zmäkne pridáme prelisovaný cesnak, prosciutto, rajčiny a nakoniec uvarenú a nakrájanú špargľu. Trošku osolíme a okoreníme, premiešame a podávame.

 

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).