Bezlepkové a bezlaktózové vanilkové rohlíčky

Toto je recept, ktorý odpradávna robí moja mama. Jediné, čo som vymenila je múka a namiesto masla použijem Alsan Bio, aby boli rohlíčky bezlepkové a bezlaktózové. Sú stále výborné, a keďže sú bez vajec, môže ich pokojne aj môj syn.

Bezlepkové a bezlaktózové vanilkové rohlíčky

Vytlač recept
Porcie: cca 37 Čas pripravy: 40 minút

Ingrediencie

  • 200 g maslo Alsan Bio
  • 250 g bezlepková múka Schär Mix B, alebo Jizerka univerzal, alebo Cake Mix Liana
  • 120 g mleté vlašské orechy
  • štipka soli
  • 70 g práškový cukor
  • na posýpanie:
  • cca 4 kopcovitejšie lyžice práškového cukru
  • 1/2 - 1 vanilkového cukru

Postup

1

Zmäknuté, ale nie roztopené maslo zmiešame s práškovým cukrom, pridáme pomleté orechy, štipku soli a na záver múku.

2

Vypracujeme kompaktné cesto. Pravdepodobne je mäkšie, ako by sme pri vytváraní rohlíčkov potrebovali, tak ho rozdelíme napr. na 3 menšie časti a dáme zatuhnúť do chladničky. Napr. na 30 minút. Potom sa nám s ním bude lepšie robiť.

3

Na plech tvarujeme rohlíčky, menšie, alebo väčšie, každý podľa chuti.

4

Takých väčších nám z tejto dávky vyšlo 37 ks, keď robíme menšie, vyjde ich 70 ks.

5

Odporúčam však robiť rovno dvojitú dávku. Zjedia sa, verte mi, ihneď :-D.

6

Bezlepkové vanilkové rohlíčky pečieme cca 5-6 minút (podľa rúry) vo vyhriatej rúre na 180 °C.

7

Necháme ich troška vychladnúť na plechu, potom sa nám nepolámu. Vychladnuté ich obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.

intolerancia s chuťou

Kniha - Intolerancia s chuťou

Pripravte si skvelé jedlá bez lepku, laktózy aj mliečnej bielkoviny. Kniha vás prevedie receptami na každý deň, od raňajok, hlavných chodov, šalátov až po výborné dezerty. Recepty sú jednoduché na prípravu.

Viac informácii

Mohlo by sa vám tiež páčiť