Hlavné jedlá

Bravčová panenka na cesnaku a šampiňonoch

Jemné mäsko, jednoducho a rýchlo pripravené :-).

Bravčová panenka na cesnaku a šampiňonoch s volským okom

Vytlač recept
Porcie: 2 Čas pripravy: 45 minút

Ingrediencie

  • 1 bravčová panenka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • menšie balenie šampiňonov 250 g
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 vajíčka
  • mix šalát + cherry rajčiny

Postup

1

Panenku si nakrájame na kolieska. Osolíme a okoreníme.

2

Ohrejeme si olej a mäso poukladáme na panvicu. Ošúpeme cesnak a pretlačíme ho na mäso.

3

Mäso opečieme z oboch strán aby bolo dobre prepečené aj vo vnútri.

4

Keď vyberieme mäso, dáme opiecť na chvíľku šampiňony ktoré sme umyli, ošúpali a nakrájali.

5

Počas toho ako sa pečie mäso pripravíme si volské oko a zeleninu. Osolíme podľa potreby.

6

Podávame spolu. Dobrú chuť 🙂

author-avatar

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).