Dezerty

Čokoládové pudingové muffiny bez lepku a laktózy

Vláčne, jemné, sladké a naozaj veľmi chutné. Tento recept bol len taký pokus, ktorý ale vyšiel perfektne :-). 

Čokoládové pudingové muffiny bez lepku a laktózy

Vytlač recept
Porcie: 12 Čas pripravy: 1 hodina

Ingrediencie

  • 1/2 litra kokosového mlieka (aj v normálnych potravinách sa dá kúpiť) 5-20%
  • 1 bezlepkový čokoládový puding
  • 220 g bezlepkovej múky Schär Mix C
  • štipka soli
  • dve kopcovité čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 60 g kokosového cukru (môže byť akýkoľvek iný cukor, trstinový, práškový, hnedý)
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 bezmliečna čokoláda na varenie - 100 g
  • 1 vajce
  • 80 ml kokosového oleja
  • štvrť hrnčeka strúhaného kokosu

Postup

1

Ako prvé si urobíme puding podľa návodu, použijeme kokosové mlieko, 2 lyžice cukru a uvaríme.

2

Necháme ho vychladnúť.

3

V jednej mise si spojíme všetky suché ingrediencie, ako sú múka, štipka soli, 2 lyžičky prášku do pečiva, cukor, vanilkový cukor, strúhaný kokos a čokoládu nakrájanú na menšie kúsky.

4

V druhej si vymiešame vychladnutý puding s kokosovým olejom a vajíčkom.

5

Do tekutej zmesi pridáme suché ingrediencie a vymiešame. Nemusíte sa báť, ak bude cesto tuhšie.

6

Lyžičkou si ho naberieme do muffinových foriem cca po vrch, nemusia byť veľmi kopcovité, ani byť natlačené po celej šírke formy. Oni pekne vyrastú.

7

Pečieme cca 22 minút na 180 °C. Dobrú chuť :-).

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).