Jahodovo-pudingová tiramisu torta
Vytlač receptIngrediencie
- cca 350 g dlhých bezlepkových piškót (kto môže tak klasické)
- 1 Zlatý klas, alebo 1 vanilkový puding
- 400 ml rastlinného mlieka, napr. kokosové
- 2 PL kryštáľového cukru
- 1 veľká šálka dvojitej kávy
- 50 ml likéru Amaretto
- jahody na kolieska do vnútornej vrstvy, cca 8 stredne veľkých jahôd a ovocie na dozdobenie
- 400 ml kvalitný kokosový jogurt + 3 vanilkové cukre po 8 g, spolu 24 g
- holandské kakao na posypanie (voliteľné)
Postup
Použila som tortovú formu s priemerom 24 cm.
Uvarím Zlatý klas s 2 polievkovými lyžicami cukru v 400 ml mlieka podľa receptu na obale. Akurát s menším množstvom oproti tomu čo je napísané na obale, aby bol krém hustejší.
Za občasného miešania nechám chladnúť. Vedľa v miske premiešam kokosový jogurt s 3 vanilkovými cukrami, pridám do takmer vychladnutého pudingu.
Do vychladnutej kávy nalejem Amareto, premiešam a piškóty v tom namáčam z oboch strán no nie dlho, aby piškoty až príliš nenavlhli a nerozpadli sa. Vyložím nimi dno formy.
Na to naukladám vrstvu na kolieska naukladaných jahôd.
Na to natriem polku krému, na to opäť namáčané dlhé piškóty, (tam som už nedala ovocie a rovno krém druhú polku. Navrch som naukladala ovocie a dala zachladiť.
Naša sa chladila 2 hodiny, ale najlepšie cez noc, potom sa chute prepoja aj piškóty dobre nasiaknu. Ale aj za dve hodky bol božskyyy ?.
No a posypeme cez sitko kakaom, môžete buď hneď na druhú vrstvu krému a na to ovocie, alebo až na ovocie, alebo vôbec.