Dezerty

Jahodovo-pudingová tiramisu torta

Jahodovo-pudingová tiramisu torta

Vytlač recept
Porcie: 10 Čas pripravy: 45 minút

Ingrediencie

  • cca 350 g dlhých bezlepkových piškót (kto môže tak klasické)
  • 1 Zlatý klas, alebo 1 vanilkový puding
  • 400 ml rastlinného mlieka, napr. kokosové
  • 2 PL kryštáľového cukru
  • 1 veľká šálka dvojitej kávy
  • 50 ml likéru Amaretto
  • jahody na kolieska do vnútornej vrstvy, cca 8 stredne veľkých jahôd a ovocie na dozdobenie
  • 400 ml kvalitný kokosový jogurt + 3 vanilkové cukre po 8 g, spolu 24 g
  • holandské kakao na posypanie (voliteľné)

Postup

1

Použila som tortovú formu s priemerom 24 cm.

2

Uvarím Zlatý klas s 2 polievkovými lyžicami cukru v 400 ml mlieka podľa receptu na obale. Akurát s menším množstvom oproti tomu čo je napísané na obale, aby bol krém hustejší.

3

Za občasného miešania nechám chladnúť. Vedľa v miske premiešam kokosový jogurt s 3 vanilkovými cukrami, pridám do takmer vychladnutého pudingu.

4

Do vychladnutej kávy nalejem Amareto, premiešam a piškóty v tom namáčam z oboch strán no nie dlho, aby piškoty až príliš nenavlhli a nerozpadli sa. Vyložím nimi dno formy.

5

Na to naukladám vrstvu na kolieska naukladaných jahôd.

6

Na to natriem polku krému, na to opäť namáčané dlhé piškóty, (tam som už nedala ovocie a rovno krém druhú polku. Navrch som naukladala ovocie a dala zachladiť.

7

Naša sa chladila 2 hodiny, ale najlepšie cez noc, potom sa chute prepoja aj piškóty dobre nasiaknu. Ale aj za dve hodky bol božskyyy ?.

8

No a posypeme cez sitko kakaom, môžete buď hneď na druhú vrstvu krému a na to ovocie, alebo až na ovocie, alebo vôbec.

author-avatar

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).