Takmer ako domáce lepkové.
Bezlepkové domáce piškóty
Vytlač receptIngrediencie
- 120 g preosiatej bezlepkovej múky Schär Mix B alebo Mix C
- 60 g preosiaty práškový cukor
- 30 g kryštáľový cukor
- 5 vajec
Postup
Vajcia rozdelíme, z bielkov vyšľaháme sneh, počas šľahania pomaly prisypávame kryštáľový cukor.
Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Do žĺtkovo-cukrovej peny veľmi jemne primiešavame sneh z bielkov. Do zmesi pomaly prisypávame a primiešavame múku. Nepomýlime si postup. V prípade piškót ho treba presne dodržať.
Hotovým cestom naplníme zdobiace vrecko, alebo mikroténové vrecko, na ktorom odstrihneme kraj tak, aby sme mali otvor veľkosti cca 1 cm. Na plech vystlaný papierom na pečenie vytláčame malé kolieska veľkosti cca 2-3 cm. Narastú, tak ich nedávame tesne ku sebe.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C cca 12 minút. Necháme vychladnúť, až potom skladáme z plechu, aby sa nám spodok neprilepil.