Dezerty

Linecké koláčiky, alebo keksíky s čokoládou

Lahodné, jemné, krehké s oveľa menej pridaným cukrom.  

Linecké koláčiky, alebo keksíky s čokoládou

Vytlač recept
Čas pripravy: 1 hodina

Ingrediencie

  • 50 g mandľovej múky, alebo pomletých lúpaných mandlí
  • 200 g ryžovej hladkej múky
  • 80 g tapiokového škrobu
  • 1 vanilkový cukor
  • 30 g práškového cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky postrúhanej kôry z bio citrónu
  • 130 maslo Alsan
  • štipka soli
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 2 vajíčka

Postup

1

Úplne zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, pridáme vajíčka, múku, dobre rozmiešame a pomaly pridávame ostatné ingrediencie. Ako vždy, do múk sme predtým pridali a dobre premiešali soľ, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Vypracujeme hladké cesto.

2

Ja nechávam cesto väčinou v chladničke do druhého dňa, ale pokojne tam môže odstáť 1/2 až hodinku.

3

Cesto si rozvaľkáme, najlepšie po menších kúskoch na doske pomocou papieru na pečenie.

4

Pri takomto jemnom bezlepkovom pečive dosku nemúčime, s cestom by sa nerobilo dobre a drolilo by sa. Takže papier na pečenie si dáme na spodok, aj na vrch a jemne vyvaľkáme.

5

Vykrajujeme tvary podľa seba a ukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 7 minút. Koláčiky necháme chvíľu vychladnúť, až potom s nimi pracujeme ďalej. Takto to je skoro so všetkým pečivom podobného druhu pokiaľ je bezlepkové. Vždy ho necháme aspoň 5 minút vychladnúť, aby sa nedrolilo.

6

My sme použili bio džem bez cukru, ochutený so šťavou z ovocia, ktorý je na nerozoznanie od originálu.

7

Kúpili sme ho v obchode Bio Alej http://www.bioalej.sk/dzem-marhula-284g-dalf/.

author-avatar

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).