Dezerty

Čokoládová mliečna ryža so škoricovými jabĺčkami

Mliečnu ryžu určite poznáte z obchodu. Možno poznáte aj čokoládovú mliečnu ryžu. Ale v kombinácii so škoricovými jabĺčkami posypané nasekanými orechami, je to skutočne nebíčko v papuľke 🙂 

Čokoládová mliečna ryža so škoricovými jabĺčkami

Vytlač recept
Porcie: 2-3 Čas pripravy: 20 minút

Ingrediencie

  • 180 g bielej guľatozrnnej ryže
  • cca 280 ml vody
  • 1 čajová lyžička kokosového alebo kryštáľového cukru
  • 500 ml ryžovo-kokosového mlieka/alebo len kokosového či ryžového s obsahom 5-20%
  • štipka soli
  • 60 - 80 g bezmliečnej čokolády (s ryžovým alebo kokosovým mliekom) alebo horkej čokolády
  • 1 sladké zelené/žlté jabĺčko
  • 1/2 kávovej lyžičky mletej škorice
  • zopár vlašských orechov na posypanie

Postup

1

Ryžu si dobre premyjeme a dáme variť do cca polky kokosového mlieka. Osolíme štipkou soli. Ja mliečnu ryžu nevarím ako obyčajnú ryžu, ale prilievam postupne mlieko a vodu za stáleho miešania.

2

Ak by sa vám náhodou zdalo, že je tekutín málo, pridajte troška vody alebo mlieka. Pred dovarením pridáme čokoládu priamo do ryže. Necháme roztopiť a premiešame.

3

V závislosti od toho, aké mlieko sme použili (keďže niektoré značky rastlinných mliek sú sladšie ako iné), a akú čokoládu sme použili, podľa potreby mliečnu ryžu ešte osladíme.

4

Počas toho ako varíme ryžu, dáme variť ošúpané a na mesiačiky nakrájané jablko do vody, ktorá ich akurát prikryje a pridáme pol kávovej lyžičky mletej škorice. Jabĺčko uvaríme domäkka, ale nie až tak aby sa rozpadlo.

5

Servírujeme spolu a navrch posypeme troškou nasekaných vlašských orechov.

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).