Dezerty

Orechové tyčinky

Len zo štyroch ingrediencií si pripravíte tento chutný dezert, vhodný ku kávičke, čaju, či na Vianoce. 

Vytlač recept
Porcie: cca 25 tyčiniek Čas pripravy: 1 hodina

Ingrediencie

  • 250 g mletých orechov
  • 250 g práškového cukru
  • 2 bielky
  • postrúhaná citrónová kôra zo štvrť bio citróna
  • poleva:
  • 150 g práškového cukru
  • 1 bielok
  • 1 PL citrónovej šťavy

Postup

1

Orechy si dobre premiešame s práškovým cukrom, nastrúhame citrónovú kôru a pridáme bielky.

2

Cesto dobre vymiešame a necháme ho aspoň pol hodinku zachladiť.

3

Rúru si predhrejeme na 140 °C.

4

Cesto si vyvaľkáme na pocukrovanej doske na obdĺžnik hrubý cca 3mm, poriadne vymiešanú polevu natrieme na cesto a vykrajujeme tyčinky o veľkosti na šírku cca 1,5 cm a dĺžku cca 10 cm.

5

Pečieme cca 10 minút, poleva by mala zostať biela.

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).