Hlavné jedlá

Pečený karfiol

Karfiol trošku na iný spôsob ako sme zvyknutí, no bude vám chutiť verte mi :-). Je to navyše úplne jednoduchý recept.

Pečený karfiol

Vytlač recept
Porcie: 2 Čas pripravy: 50 minút

Ingrediencie

  • 1 stredne veľký karfiol
  • zemiaky
  • na potretie:
  • 4 lyžice olivového oleja na varenie
  • 1 lyžička petržlenovej vňate
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • soľ
  • pomletá zmes korení
  • 1/2 lyžičky červenej mletej paptriky

Postup

1

Karfiol očistíme od listov, zrežeme jemne hlúbik aby mohol pekne stáť na plechu.

2

Uvaríme vo vriacej osolenej vode cca 15 minút.

3

Keď trošku vychladne, potrieme ho pripravenou zmesou korenín (všetky spolu s olivovým olejom) a dáme zapiecť cca na 25 minút na papieri na pečenie do trúby vyhriatej na 200 °C.

4

Zemiaky môžeme urobiť varené, pečené, alebo na petržlene, či zemiakovú kašu :-).

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).