Karfiol trošku na iný spôsob ako sme zvyknutí, no bude vám chutiť verte mi :-). Je to navyše úplne jednoduchý recept.
Pečený karfiol
Vytlač receptIngrediencie
- 1 stredne veľký karfiol
- zemiaky
- na potretie:
- 4 lyžice olivového oleja na varenie
- 1 lyžička petržlenovej vňate
- 2 prelisované strúčiky cesnaku
- soľ
- pomletá zmes korení
- 1/2 lyžičky červenej mletej paptriky
Postup
1
Karfiol očistíme od listov, zrežeme jemne hlúbik aby mohol pekne stáť na plechu.
2
Uvaríme vo vriacej osolenej vode cca 15 minút.
3
Keď trošku vychladne, potrieme ho pripravenou zmesou korenín (všetky spolu s olivovým olejom) a dáme zapiecť cca na 25 minút na papieri na pečenie do trúby vyhriatej na 200 °C.
4
Zemiaky môžeme urobiť varené, pečené, alebo na petržlene, či zemiakovú kašu :-).