Polievky

Cícerová gulášová polievka

Guláš nemusí byť len s mäsom, vyskúšajte ten s cícerom, je to predsalen zdravšia varianta :-). 

Vytlač recept
Porcie: 3-4 Čas pripravy: 1 hodina

Ingrediencie

  • Cícer - 1 konzerva cca
  • 1/2 póru
  • 3 zemiaky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 menšia cibuľa
  • 3 rajčiny (alebo pol konzervy lúpaných rajčín)
  • soľ
  • 1 PL mletej červenej papriky (sladkej)
  • menej ako 1/2 kávovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • menej ako 1/2 kávovej lyžičky mletej rasce
  • 1 ČL majoránu

Postup

1

Na oleji si opražíme cibuľku a cenak nakrájaný na plátky.

2

Pridáme cca 1 PL mletej červenej papriky.

3

Pridáme umytý, na kolieska nakrájaný pór, a nakrájané rajčiny zbavené šupky alebo polku konzervy.

4

Zalejeme vriacou vodou, cca 1 - 1/2 litra, pridáme väčšiu štipku čierneho korenia, väčšiu štipku mletej rasce, lyžičku soli (podľa chuti), očistené a nakrájané zemiaky a nakoniec cícer.

5

Povaríme, a pred dovarením pridáme lyžičku majoránu.

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).