Hlavné jedlá

Placky z mletého mäsa so zeleninkou

Opäť jedno z rýchlych chutných jedál, ktoré si zamilujete. 

Placky z mletého mäsa so zeleninkou

Vytlač recept
Porcie: 2 Čas pripravy: 30 minút

Ingrediencie

  • 250 g mleté morčacie mäso
  • 1 malá cibuľa
  • soľ
  • 1/4 kávovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • olej
  • Mix šalátu (napr. mangold, rucola, červená repa, špenát)
  • cuketa

Postup

1

Do mletého mäsa pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, osolíme a okoreníme. Vytvarujeme v rukách malé placky, ktoré opečieme na vyhriatom oleji z oboch strán.

2

Cuketu podľa potreby ošúpeme, nastrúhame na tenké plátky a zľahka opečieme na tej istej panvici, v ktorej sme robili mäso.

3

Podávame s mix šalátom (napr. baby špenát, cherry rajčiny, valeriána, rucola, ľadový šalát)

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).