Dezerty

Raw čučoriedková torta

Tortička je výborná, ľahká a veľmi rýchlo urobená. 

Raw čučoriedková torta

Vytlač recept
Porcie: 8-10 kúskov Čas pripravy: 20 minút

Ingrediencie

  • Korpus:
  • 1 hrnček očistených mandlí
  • 1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
  • 1/2 hrnčeka bezlepkových ovsených vločiek
  • 3 lyžice kokosového mlieka
  • 1/2 hrnčeka hrozienok
  • Plnka:
  • 3 banány
  • 1 hrnček čučoriedok
  • 1 lyžica agávového sirupu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Postup

1

3 lyžice kokosového mlieka nalejeme na ovsené vločky na pár minút, nech trocha zmäknú. Hrozienka si namočíme aspoň na 30 minút do vody.

2

Všetky ingrediencie na korpus potom spolu vymixujeme najemno.

3

Hotovú zmes vyložíme a jemne zatlačíme na spodok tortovej formy o veľkosti 20-22 cm.

4

Plnka:

5

Banány, čučoriedky a javorový sirup si spolu vymixujeme a hotovú zmes nalejeme na korpus.

6

Dáme do mrazničky cca na 2 hodiny, pred podávaním vyberieme aspoň na 10 minút von.

7

Ľubovoľne ozdobíme. Napríklad čučoriedkami, malinami, černicami, kokosom.

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).