Hlavné jedlá

Zapekané cukety s mletým mäsom

Cuketa sa dá pripraviť na mnoho spôsobov, a tento je jeden z nich. Recept odporúčame, jedlo je naozaj výborné a veľmi jednoduché. 

Zapekané cukety s mletým mäsom

Vytlač recept
Porcie: 4 Čas pripravy: 45 minút

Ingrediencie

  • 3-4 väčšie cukety
  • 500 g mletého mäsa (na tento recept zvykneme kupovať u mäsiara teľacie mäso, ale môže byť aj kuracie, morčacie, bravčové, hovädzie)
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 väčšia cibuľa (nemusí byť)

Postup

1

Cibuľu nakrájame najemno a na panvici na zohriatom oleji osmahneme.

2

Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a dusíme.

3

Cukety umyjeme, očistíme podľa potreby (ak sú mladšie cukety tak netreba) a prekrojíme pozdĺžne na polovicu.

4

Vydlabeme stred malou lyžičkou tak, aby cukety neboli ani príliš hrubé, ani tenké. Jemne osolíme.

5

Cuketu čo zostala po vydlabaní, pridáme k mletému mäsu, jemne dosolíme a opečieme.

6

Cukety poukladáme na plech.

7

Keď je mäso hotové, naplníme ním vydlabané cukety a dáme piecť do rúry vo vyššom plechu na cca 30 minút prikryté alobalom na 200 °C.

8

Podávať môžeme s varenými zemiakmi, alebo zemiakovou kašou. Pre spestrenie mletého mäsa môžeme pridať aj niekoľko nakrájaných cherry rajčín.

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).