Cuketa sa dá pripraviť na mnoho spôsobov, a tento je jeden z nich. Recept odporúčame, jedlo je naozaj výborné.
Zapekané cukety s mletým mäsom
Vytlač receptIngrediencie
- 3-4 väčšie cukety
- 500 g mleté mäso (na tento recept zvykneme kupovať u mäsiara teľacie mäso, ale môže byť aj kuracie, morčacie, bravčové, hovädzie)
- soľ
- čierne korenie
- 1 väčšia cibuľa
Postup
Cibuľu si nakrájame najemno a na panvici na zohriatom oleji osmahneme.
Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a dusíme.
Cukety si umyjeme a očistíme (nemusíme čistiť, ale mne sa niekedy stáva, že je šupka horká), prekrojíme pozdĺžne na polku.
Vydlabeme stred malou lyžičkou tak, aby cukety neboli ani príliš hrubé ani tenké. Jemne osolíme.
Cuketu čo zostala po vydlabaní pridáme k mletému mäsu, jemne dosolíme a opečieme.
Cukety si poukladáme na plech.
Keď je mäso hotové, naplníme ním vydlabané cukety a dáme piecť do rúry na cca 30 minút prikryté alobalom na 200 °C.
Podávať môžeme s varenými zemiakmi, alebo zemiakovou kašou. Pre spestrenie mletého mäsa môžeme pridať aj niekoľko nakrájaných cherry rajčín.
Dobrú chuť 🙂