Hlavné jedlá

Plnené pečené šampiňóny

Na obed, alebo ako zobnutie pre návštevy. Ochutnajte plnené šampiňóny :-). 

Plnené pečené šampiňony

Vytlač recept
Porcie: 2-3 Čas pripravy: 1 hodina

Ingrediencie

  • 6 veľkých šampiňónov alebo 500 g stredne veľkých šampiňónov
  • 1 menšia cibuľa
  • soľ
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 100 g oravskej slaniny

Postup

1

Šampiňóny si umyjeme, vyberieme hlúbik, a malým nožíkom alebo kávovou lyžičkou šampiňóny vydlabeme. Najlepšie ak sa nám podarí ich neprederaviť.

2

Hlúbik nakrájame na menšie kúsky.

3

Slaninu si nakrájame na malé kocky, opečieme na panvici s najemno nakrájanou cibuľkou.

4

Pridáme do nej aj vydlabané a nakrájané kúsky šampiňonov, osmahneme cca 5 minút.

5

Vydlabané šampiňóny jemne osolíme, naplníme zmesou z panvice až po vrch, kľudne aj kopcom.

6

Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre na 200°C cca 10-15 minút.

7

Na obed ich môžeme podávať napr. so zemiakovou kašou, alebo zemiakmi na petržlene či so zeleninovým šalátom.

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).