Skvelá bezlepková a bezmliečna cuketová pizza

Vraj najlepšia alternatívna pizza, aká sa mi kedy podarila :-).

Skvelá bezlepková a bezmliečna cuketová pizza

Vytlač recept
Porcie: 2 Čas pripravy: 1 hodina

Ingrediencie

  • na cesto:
  • 1/2 kg cukety
  • 3 vajcia
  • 20 ml vody
  • 200 g múky Schär Mix B
  • 1 kávová lyžička sódy bikarbóny
  • 2 kávové lyžičky soli
  • tretina kávovej lyžičky čierneho korenia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Po upečení korpusu na potretie pizze:
  • 1/2 konzervy lúpaných rajčín
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sušená alebo čerstvá bazalka /cca pol polievkovej lyžice
  • 1 prelisovaný strúčik cesnaku
  • Na oblohu:
  • pár kúskov slaniny
  • čerstvé rajčiny
  • po upečení rucola

Postup

1

Cuketu si ošúpeme a nahrubo nastrúhame. Z cukety nežmýkame vodu.

2

Vajcia premiešame so všetkými ingredienciami na cesto, (do múky sme predtým primiešali sódu bikarbónu) a vypracujeme cesto.

3

Vylejeme ho na papier na pečenie vo forme o veľkosti cca 26x34 cm.

4

Pečieme cca 20 minút na 180 - 200 °C.

5

Po upečení korpus jemne napicháme vidličkou a pripravíme si z rajčín zmes, ktorú na korpus natrieme.

6

Obložíme podľa chuti, my sme na 15 minút dali ešte zapiecť pár plátkov oravskej slaniny a čerstvé rajčiny nakrájané na plátky.

7

Po upečení pizze sme ešte pridali čerstvú rucolu.

8

Dobrú chuť 🙂

intolerancia s chuťou

Kniha - Intolerancia s chuťou

Pripravte si skvelé jedlá bez lepku, laktózy aj mliečnej bielkoviny. Kniha vás prevedie receptami na každý deň, od raňajok, hlavných chodov, šalátov až po výborné dezerty. Recepty sú jednoduché na prípravu.

Viac informácii

Mohlo by sa vám tiež páčiť