Slaný ryžový koláč s tuniakom a zeleninou bez lepku a laktózy

Koláč je vhodný na obed aj na večeru. Je dobrý len tak, ale hodí sa k nemu aj napríklad uhorkový šalát. 

Slaný ryžový koláč s tuniakom a zeleninou bez lepku a laktózy

Vytlač recept
Porcie: cca 8 Čas pripravy: 1 hodina

Ingrediencie

  • 200 g Basmati ryže (alebo inej)
  • 1/2 cukety
  • 3 vajcia
  • 1 jarná cibuľka
  • za hrsť nadrobno nakrájanej červenej papriky
  • 2 veľké hrste špenátových listov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 260 g tuniaka v oleji (my kupujeme v skle)
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

1

Ryžu si uvaríme ako bežne, v osolenej vode.

2

Keď trošku vychladne, dáme ju do misy a pridáme vajcia, papriku sme opiekli na troške oleja a nechali zatiahnuť špenát, pridali prelisovaný cesnak.

3

Pridáme všetko k ryži, takisto na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, na malé kocky nakrájanú cuketu, jemne osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme tuniaka.

4

Formu cca 27 cm si vytrieme troškou oleja, ryžovú zmes natlačíme do formy a pečieme na 190-200 °C cca 35 minút.

5

Dobrú chuť 🙂

intolerancia s chuťou

Kniha - Intolerancia s chuťou

Pripravte si skvelé jedlá bez lepku, laktózy aj mliečnej bielkoviny. Kniha vás prevedie receptami na každý deň, od raňajok, hlavných chodov, šalátov až po výborné dezerty. Recepty sú jednoduché na prípravu.

Viac informácii

Mohlo by sa vám tiež páčiť