Hlavné jedlá

Slaný ryžový koláč s tuniakom a zeleninou bez lepku a laktózy

Koláč je vhodný na obed aj na večeru. Je dobrý len tak, ale hodí sa k nemu aj napríklad uhorkový šalát. 

Slaný ryžový koláč s tuniakom a zeleninou bez lepku a laktózy

Vytlač recept
Porcie: cca 8 Čas pripravy: 1 hodina

Ingrediencie

  • 200 g Basmati ryže (alebo inej)
  • 1/2 cukety
  • 3 vajcia
  • 1 jarná cibuľka
  • za hrsť nadrobno nakrájanej červenej papriky
  • 2 veľké hrste špenátových listov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 260 g tuniaka v oleji (my kupujeme v skle)
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

1

Ryžu si uvaríme ako bežne, v osolenej vode.

2

Keď trošku vychladne, dáme ju do misy a pridáme vajcia, papriku sme opiekli na troške oleja a nechali zatiahnuť špenát, pridali prelisovaný cesnak.

3

Pridáme všetko k ryži, takisto na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, na malé kocky nakrájanú cuketu, jemne osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme tuniaka.

4

Formu cca 27 cm si vytrieme troškou oleja, ryžovú zmes natlačíme do formy a pečieme na 190-200 °C cca 35 minút.

5

Dobrú chuť 🙂

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).