Výborné bezlepkové šúľance bez vajec

Šúľance vôbec nepotrebujú vajcia, verte mi. Prakticky sú teda z dvoch ingrediencií, ak nepočítam trocha soli do cesta a mak s cukrom z jedného balíka. Sú veľmi rýchlo hotové, skutočne na to nepotrebujete ani veľa zručnosti.

Domáce šúľance sú prosto najlepšie.

Výborné bezlepkové šúľance bez vajec

Vytlač recept
Porcie: 4-5 Čas pripravy: 1 hodina

Ingrediencie

  • 700 g uvarených zemiakov v šupke
  • 200 g Schär Mix B
  • soľ do cesta
  • na posypanie: mak s cukrom, orechy s cukrom, bezlepková opečená strúhanka s cukrom, džem, čokoľvek čo máte radi...

Postup

1

Zemiaky si uvaríme v šupke v osolenej vode. Po dovarení vodu zlejeme a necháme ich úplne vychladnúť.

2

Zemiaky najemno nastrúhame, jemne osolíme, pridáme múku a vypracujeme kompaktné cesto.

3

Na doske si z kúskov cesta vytvarujeme šúľky, môžu byť cca 2 cm hrúbky, nakrájame ich na kúsky a z kúskov v rukách urobíme šúľance.

4

Varíme ich v osolenej vriacej vode cca 5 minút.

5

Čo sa týka náhrady masla na šúľance sú dve možnosti. Buď si roztopíme maslo ako napr. Alsan Bio, alebo inú rastlinnú náhradu masla, alebo môžeme vysypať na šúľance mak s cukrom ešte keď sú horúce, cukor sa vtedy rozpustí a šúľance nie sú suché. Dá sa použiť aj troška horúcej vody z vody, v ktorej sme šúľance varili. Sú i tak veľmi chutné.

6

Ten kto môže normálne maslo môže použiť to.

intolerancia s chuťou

Kniha - Intolerancia s chuťou

Pripravte si skvelé jedlá bez lepku, laktózy aj mliečnej bielkoviny. Kniha vás prevedie receptami na každý deň, od raňajok, hlavných chodov, šalátov až po výborné dezerty. Recepty sú jednoduché na prípravu.

Viac informácii

Mohlo by sa vám tiež páčiť