Dezerty

Jablkovo-čokoládový koláč

Bez lepku a mliečnych výrobkov. Jednoducho mňam. Určite vyskúšajte :-). Už len ingrediencie hovoria sami o sebe. Orechy, čokoláda, jablká, atď. 

Jablkovo-čokoládový koláč

Vytlač recept
Porcie: celý plech Čas pripravy: 1 a 1/4 hodiny

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky bezlepkovej múky
  • štipka soli
  • 1 čajová lyžička bezlepkového prášku do pečiva
  • 4 vajcia
  • 1/2 hrnčeka lieskových orechov
  • 3 veľké jablká
  • 100 g bezmliečnej čokolády na varenie
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 hrnček kokosového oleja na varenie (v tekutej forme)

Postup

1

Jablká ošúpeme a nakrájame na menšie kocky, tak isto čokoládu a orechy pokrájame na menšie kúsky.

2

Vajíčka rozdelíme a žĺtky s cukrom dobre premiešame.

3

Pridáme postupne olej a múku (do ktorej sme predtým dali štipku soli a prášok na pečenie), potom čokoládu, orechy a pokrájané jablká.

4

Nakoniec vyšľaháme z bielkov sneh a ten zľahka vmiešame do cesta. Ak by sa zdalo príliš hutné, netreba sa báť, na chuti to neuberie. Ale môžeme pridať trochu kokosového, alebo iného rastlinného mlieka.

5

Plech o veľkosti cca 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie, cesto vylejeme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 40-45 minút. Do dopečení a keď koláč trocha vychladne môžeme posypať práškovým cukrom

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).