Dezerty, Raňajky

Batatové lievance

Batatové lievance

Vytlač recept
Porcie: cca 20 ks Čas pripravy: 30 minút

Ingrediencie

  • cca 220 g baratového pyré (ošúpané bataty nakrájané na kúsky uvaríme s čajovou lyžičkou mletej škorice)
  • 6 plnších polievkových lyžíc bezlepkových ovsených vločiek (zomelieme na múku)
  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • 2 poriadne kopcovité lyžice bieleho kokosového jogurtu
  • 1 polievková lyžica javorového sirupu
  • 80 ml ryžového mlieka

Postup

1

Pyré, vajcia, jogurt, javorový sirup premiešame/vymixujeme, pridáme ovsenú múku, štipku soli a na záver mlieko. Necháme odstáť cca 10 minút a potom lyžicou naberáme cesto na dobre vyhriatu panvicu, ktorú jemne potrieme napr. kokosovým olejom.

2

Lyžicou si môžeme pomôcť rozotrieť cesto na trošku širšie lievance, lebo cesto je trošku tuhšie ako bežné palacinkové.

3

Lievance opekáme z oboch strán, pri prehodení na druhú stranu môžeme troška pritlačiť.

4

Podávame napr. s javorovým sirupom.

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).