Dezerty

Bezlepkové domáce piškóty

Takmer ako domáce lepkové.

Bezlepkové domáce piškóty

Vytlač recept
Porcie: 3 plechy Čas pripravy: 40 minút

Ingrediencie

  • 120 g preosiatej bezlepkovej múky Schär Mix B alebo Mix C
  • 60 g preosiaty práškový cukor
  • 30 g kryštáľový cukor
  • 5 vajec

Postup

1

Vajcia rozdelíme, z bielkov vyšľaháme sneh, počas šľahania pomaly prisypávame kryštáľový cukor.

2

Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Do žĺtkovo-cukrovej peny veľmi jemne primiešavame sneh z bielkov. Do zmesi pomaly prisypávame a primiešavame múku. Nepomýlime si postup. V prípade piškót ho treba presne dodržať.

3

Hotovým cestom naplníme zdobiace vrecko, alebo mikroténové vrecko, na ktorom odstrihneme kraj tak, aby sme mali otvor veľkosti cca 1 cm. Na plech vystlaný papierom na pečenie vytláčame malé kolieska veľkosti cca 2-3 cm. Narastú, tak ich nedávame tesne ku sebe.

4

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C cca 12 minút. Necháme vychladnúť, až potom skladáme z plechu, aby sa nám spodok neprilepil.

author-avatar

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).