Hlavné jedlá, Vegetarian

Bezlepkové zemiakové lokše

Bezlepkové zemiakové lokše

Vytlač recept
Porcie: cca 10 ks Čas pripravy: 1 hodina

Ingrediencie

  • Na lokše
  • 1 kg zemiakov
  • 250 g múky Schär Mix it, alebo Schär Mix B + na pomúčenie
  • soľ - 2 malé čajové lyžičky
  • cca 2 polievkové lyžice roztopenej husacej masti

Postup

1

Lokše pripravíme nasledovne: 1 kg zemiakov uvaríme v šupke v osolenej vode. Necháme dobre vychladnúť. Ošúpeme, nastrúhame najemno, osolíme, pridáme 250 g múky Schär Mix it, alebo Schär Mix B a dobre vypracujeme cesto. Z cesta si urobíme dlhší šúlok, z ktorého okrojíme kúsky, urobíme guľôčky alebo kruhy a na dobre pomúčenej doske vyvaľkáme s pomúčeným valčekom na veľkosť lokše. Snažíme sa čím tenšie. Na horúcej panvici nasucho opečieme z oboch strán a hneď po dorobení namastíme roztopenou trochou masti, najlepšie husacou.

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).