Prirodzene bezlepkový mandľový brownie so zaváranými čučoriedkami
Vytlač receptIngrediencie
- 150 g čokolády na varenie bez mlieka
- 3 vajcia (veľkosť M,L)
- 80 g mandľovej múky
- štipka soli
- 1 ČL bezlepkového prášku do pečiva
- 100 g masla Alsan Bio
- 50-60 g kryštáľového alebo iného cukru - závisí od toho koľkopercentnú čokoládu máme
- Na posypanie:
- Zavárané čučoriedky - pohár má spolu so šťavou 280 g
Postup
1
Čokoládu roztopíme s maslom nad parou.
2
Dobre spolu premiešame a necháme trocha vychladnúť.
3
Do mierne vychladnutej čokolády pridávame po jednom vajcia za stáleho miešania. Pridáme cukor a múku, do ktorej sme primiešali štipku soli a prášok do pečiva. Všetko dobre zamiešame, vylejeme na plech a posypeme dobre odkvapkaným ovocím.
4
Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie cca 20 minút na 180 °C.
5
Náš plech má veľkosť 28x23 cm. Kľudne može byť menší, ale potom pečte o kúsok dlhšie.