Dezerty, Vegetarian

Prirodzene bezlepkový mandľový brownie so zaváranými čučoriedkami

Prirodzene bezlepkový mandľový brownie so zaváranými čučoriedkami

Vytlač recept
Porcie: 12 a viac Čas pripravy: 30 minút

Ingrediencie

  • 150 g čokolády na varenie bez mlieka
  • 3 vajcia (veľkosť M,L)
  • 80 g mandľovej múky
  • štipka soli
  • 1 ČL bezlepkového prášku do pečiva
  • 100 g masla Alsan Bio
  • 50-60 g kryštáľového alebo iného cukru - závisí od toho koľkopercentnú čokoládu máme
  • Na posypanie:
  • Zavárané čučoriedky - pohár má spolu so šťavou 280 g

Postup

1

Čokoládu roztopíme s maslom nad parou.

2

Dobre spolu premiešame a necháme trocha vychladnúť.

3

Do mierne vychladnutej čokolády pridávame po jednom vajcia za stáleho miešania. Pridáme cukor a múku, do ktorej sme primiešali štipku soli a prášok do pečiva. Všetko dobre zamiešame, vylejeme na plech a posypeme dobre odkvapkaným ovocím.

4

Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie cca 20 minút na 180 °C.

5

Náš plech má veľkosť 28x23 cm. Kľudne može byť menší, ale potom pečte o kúsok dlhšie.

author-avatar

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).