Dezerty

Mini Pavlovky s bezmliečnym krémom

Ľahučké, chutné, jemné, sladké, krehké ako obláčik, jednoducho mňam. 

Mini Palovky s bezmliečnym

Vytlač recept
Porcie: cca 20 ks Čas pripravy: 1 hodina

Ingrediencie

  • 4 bielka
  • 220 g kryštáľového cukru
  • 1 čajová lyžička octu
  • 1 čajová lyžička tapiokového škrobu
  • Na "krém"
  • 400 ml ryžového mlieka
  • 1 bezlepkový čokoládový puding
  • Ovocie na ozdobenie: maliny, kiwi, hrozno, jahody, černice, čučoriedky, ríbezle..

Postup

1

Začneme si šľahať sneh a keď má už belšiu farbu, začneme postupne prisypávať cukor, nakoniec škrob a ocot.

2

Chceme hutnejší lesklý sneh, šľaháme ho cca 5 minút, ktorý naberáme na plech vystlaný papierom na pečenie buď lyžicou, alebo ho dáme do vrecka a vytláčame do tvaru kruhu.

3

Je lepšie urobiť skôr jemnú priehlbinku, než "kopček".

4

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 120 °C cca 50-55 minút.

5

Krém je veľmi jednoduchý, uvaríme si troška hustejší puding. Ja používam bio ryžové mlieko, ktoré je jemne sladké, takže ja puding už vôbec naviac nesladím. Navyše Pavlove torty majú v sebe už dosť cukru, viac naozaj netreba. O to sú tie tortičky ešte chutnejšie.

6

Ešte horúci puding pomaly a jemne naberáme na tortičky. Môžu aj prasknúť a krém sa dostane viac dovnútra.

7

Navrch ozdobíme ovocím.

8

Dobrú chuť 🙂

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).