Mini Pavlovky s bezmliečnym krémom

Ľahučké, chutné, jemné, sladké, krehké ako obláčik, jednoducho mňam.

Mini Palovky s bezmliečnym

Vytlač recept
Porcie: cca 20 ks Čas pripravy: 1 hodina

Ingrediencie

  • 4 bielka
  • 220 g kryštáľového cukru
  • 1 čajová lyžička octu
  • 1 čajová lyžička tapiokového škrobu
  • Na "krém"
  • 400 ml ryžového mlieka
  • 1 bezlepkový čokoládový puding
  • Ovocie na ozdobenie: maliny, kiwi, hrozno, jahody, černice, čučoriedky, ríbezle..

Postup

1

Začneme si šľahať sneh a keď má už belšiu farbu, začneme postupne prisypávať cukor, nakoniec škrob a ocot.

2

Chceme hutnejší lesklý sneh, šľaháme ho cca 5 minút, ktorý naberáme na plech vystlaný papierom na pečenie buď lyžicou, alebo ho dáme do vrecka a vytláčame do tvaru kruhu.

3

Je lepšie urobiť skôr jemnú priehlbinku, než "kopček".

4

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 120 °C cca 50-55 minút.

5

Krém je veľmi jednoduchý, uvaríme si troška hustejší puding. Ja používam bio ryžové mlieko, ktoré je jemne sladké, takže ja puding už vôbec naviac nesladím. Navyše Pavlove torty majú v sebe už dosť cukru, viac naozaj netreba. O to sú tie tortičky ešte chutnejšie.

6

Ešte horúci puding pomaly a jemne naberáme na tortičky. Môžu aj prasknúť a krém sa dostane viac dovnútra.

7

Navrch ozdobíme ovocím.

8

Dobrú chuť 🙂

intolerancia s chuťou

Kniha - Intolerancia s chuťou

Pripravte si skvelé jedlá bez lepku, laktózy aj mliečnej bielkoviny. Kniha vás prevedie receptami na každý deň, od raňajok, hlavných chodov, šalátov až po výborné dezerty. Recepty sú jednoduché na prípravu.

Viac informácii

Mohlo by sa vám tiež páčiť