Mandlovo-arašidové „tyčinky“ s čokoládou bez lepku a mlieka

Keď si chce človek trocha osladiť život, ale zároveň nezjesť až tak veľa cukru naraz, tieto tyčinky sú ideálna voľba. Ale. Samozrejme, že to netreba preháňať a nezjesť skoro celý plech na posedenie ako my včera :-D.

Mandlovo-arašidové

Vytlač recept
Porcie: cca 20 ks Čas pripravy: 1 a 1/2 hodiny

Ingrediencie

  • Na korpus:
  • 200 g pomletých mandlí alebo 200 g mandlovej múky
  • štipka soli
  • 2-3 PL kokosového oleja
  • 2 PL javorového sirupu
  • Na plnku:
  • 200 ml 100% arašidového masla
  • 70 ml javorového sirupu
  • 50 ml kokosového oleja
  • 1 čl vanilkového extraktu
  • Na vrch:
  • 100 g čokolády - môže byť horká, alebo môže byť aj vegásnka (ryžová, kokosová) záleží aké sladké chceme tyčinky mať
  • 1 PL kokosového oleja

Postup

1

Je cenovo výhodnejšie kúpiť si mandle a pomlieť si ich doma, ako kupovať mandlovú múku. Tyčinky na foto sú robené z pomletých mandlí.

2

Máme na to jeden výborný malý stroj od Bosch (toto nie je platená reklama je fakt super), stojí asi 12 eur a pôvodne je to mlynček na kávu. Dajú sa v ňom mlieť orechy hádam až na prach, aj domácu Nutelu robím z orechov ktoré pomeliem v tomto malom stroji :-).

3

Takže pomleté mandle, roztopený kokosový olej, javorový sirup a štipku soli spolu zmiešame do pevnej hmoty a roztlačíme na spodok formy vystlanej papierom na pečenie. Ja som použila tortovú formu s priemerom 18 cm.

4

Korpus dáme zapiecť do vopred rozohriatej rúry na 180 °C na cca 8-10 minút.

5

Počas toho ako nám korpus chladne, na malú chvíľu si dáme do hrnca všetky ingrediencie na plnku. Za stáleho miešania na miernom ohni necháme na malú chvíľu zovrieť. Necháme ho vychladnúť.

6

Na vychladnutý korpus nalejeme vychladnutú plnku a dáme do chladničky zatuhnúť aspoň na 20-30 minút a viac.

7

Zatiaľ si rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli s troškou oleja a keď trocha vychladne, nalejeme ju na plnku. Opäť necháme zachladiť v chladničke aspoň na pol hodinu až hodinu.

intolerancia s chuťou

Kniha - Intolerancia s chuťou

Pripravte si skvelé jedlá bez lepku, laktózy aj mliečnej bielkoviny. Kniha vás prevedie receptami na každý deň, od raňajok, hlavných chodov, šalátov až po výborné dezerty. Recepty sú jednoduché na prípravu.

Viac informácii

Mohlo by sa vám tiež páčiť