Keď sa povie nanuk, všetci si hneď predstavia mrazenú dobrotu. Táto je ale chladená a vážne fantastická :-). Banánovo-arašidové nanuky si pripravíte veľmi rýchlo a veľmi ľahko. Navyše sú prirodzene bezlepkové a bezlaktózové.
Banánovo arašidové nanuky bez mrazenia
Vytlač receptIngrediencie
- 2 väčšie banány - nie príliš zrelé
- cca 1 kopcovitá PL krémového arašidového masla
- za hrsť nesolených arašidov
- cca 60 g nemliečnej čokolády na varenie
- cca 1 polievková lyžica kokosového oleja
Postup
Banány jemne ošúpeme, aby sme ich nezlomili a prekrojíme presne v polovici.
Z odrezanej plochej strany banánu zatlačíme jemne nanukovú paličku, aby sme banán mohli držať ako nanuk.
Banán zľahka po celom obvode natrieme arašidovým maslom (ak arašidové maslo držíme v chladničke, treba ho vopred vybrať, aby zmäklo).
Arašidy nasekáme na drobnejšie kúsky. Banán natretý arašidovým maslom v nich vyváľame, aby sa naň prilepilo čo najviac orieškov. Takto obalený banán pooblievame roztopenou čokoládou. Tú sme si pripravili vo vodnom kúpeli (nad parou) s troškou kokosového oleja.
Obalené banány odkvapkáme od čokolády a uložíme na papier na pečenie. Odložíme do chladničky zatuhnúť, cca na pol hodinu a viac.
Dobrú chuť:-). Vaše Jeme zdravo