Dezerty

Banánovo arašidové nanuky bez mrazenia

Keď sa povie nanuk, všetci si hneď predstavia mrazenú dobrotu. Táto je ale chladená a vážne fantastická :-). Banánovo-arašidové nanuky si pripravíte veľmi rýchlo a veľmi ľahko. Navyše sú prirodzene bezlepkové a bezlaktózové.

Banánovo arašidové nanuky bez mrazenia

Vytlač recept
Porcie: 4 Čas pripravy: 20 minút

Ingrediencie

  • 2 väčšie banány - nie príliš zrelé
  • cca 1 kopcovitá PL krémového arašidového masla
  • za hrsť nesolených arašidov
  • cca 60 g nemliečnej čokolády na varenie
  • cca 1 polievková lyžica kokosového oleja

Postup

1

Banány jemne ošúpeme, aby sme ich nezlomili a prekrojíme presne v polovici.

2

Z odrezanej plochej strany banánu zatlačíme jemne nanukovú paličku, aby sme banán mohli držať ako nanuk.

3

Banán zľahka po celom obvode natrieme arašidovým maslom (ak arašidové maslo držíme v chladničke, treba ho vopred vybrať, aby zmäklo).

4

Arašidy nasekáme na drobnejšie kúsky. Banán natretý arašidovým maslom v nich vyváľame, aby sa naň prilepilo čo najviac orieškov. Takto obalený banán pooblievame roztopenou čokoládou. Tú sme si pripravili vo vodnom kúpeli (nad parou) s troškou kokosového oleja.

5

Obalené banány odkvapkáme od čokolády a uložíme na papier na pečenie. Odložíme do chladničky zatuhnúť, cca na pol hodinu a viac.

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).