Dezerty

Cviklové muffiny bez lepku a laktózy

O malý kúsok zdravšia varianta sladkých muffinov:-).

Cviklové muffiny bez lepku a laktózy

Vytlač recept
Porcie: 12 Čas pripravy: 45 minút

Ingrediencie

  • 250 g najemno nastrúhanej uvarenej cvikle
  • 60 g najemno nastrúhané alebo pomleté mandle
  • 100 g bezlepková múka Schär Mix B
  • 100 g kokosového, tristinového alebo iného cukru
  • štipka soli
  • 2 lyžičky bzlp prášku do pečiva
  • 3 vajcia
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 50 g kakaa
  • 120 rastlinného mlieka
  • Na polevu: bezmliečna čokoláda 100 g (lepšie aby nebola horká, potrebujeme sladšiu, takže buď s ryžovým alebo kokosovým mliekom

Postup

1

Vajcia chvíľu vyšľaháme s cukrom, pridáme kakao, múku (primiešali sme vopred do nej prášok do pečiva a štipku soli), pomleté mandle, mlieko, citrón a na záver cviklu (šťavu z cvikly zlejeme). Naplníme formy na muffiny takmer povrch a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C cca 25-28 minút podľa rúry.

2

Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli s lyžičkou napr. kokosového oleja a muffiny jemne polejeme.

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).