Hlavné jedlá, Vegetarian

Skvelé cviklové halušky s bryndzou

Cviklové halušky

Pravdepodobne ste už niekedy vyskúšali tekvicové (hokkaido) halušky, ale verte mi, aj tieto cviklové sú fantastické.
A ešte k tomu veľmi jednoduché.

Skvelé cviklové halušky s bryndzou

Vytlač recept
Porcie: 2 menšie Čas pripravy: 20 minút

Ingrediencie

  • 200 g cvikle
  • 60 ml vody
  • 170-180 g hladkej špaldovej múky
  • 1 vajce
  • soľ
  • 125 g bryndze
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany (alebo bezlaktózovej)

Postup

1

Uvaríme cviklu a vychladnutú ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. S vodou vymixujeme ponorným mixérom. Pridáme múku, vajce, soľ a dobre premiešame. Vypracujeme nie príliš riedke ani tuhé cesto. Od veľkosti vajíčka nám závisí, či budeme potrebovať viac múky. Ak by bolo cesto príliš riedke pridáme múku, ak tuhé tak troška vody.

2

Cesto necháme stáť cca 15 minút.

3

Najlepšie je vyskúšať do vriacej osolenej vody vhodiť jednu halušku, aby sme vedeli, či sa nám nerozvarí. Ak áno, pridáme trocha múky.

4

Halušky varíme dovtedy, kým nám vyplávu napovrch a ešte cca 1-2 minútky.

5

Bryndzu si zmiešame do smotanou (niekomu chutí aj samotná bryndza) a posypeme kúskami jarnej cibuľky, alebo pokojne aj slaninkou.

6

Dobrú chuť 🙂

author-avatar

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).