Taká troška netradičná varianta hráškového krému, ktorá je bez mliečnych výrobkov a s knedličkami bez lepku a vajec. A čo je tá netradičná ingrediencia? Dozviete sa nižšie.
Hráškový krém s knedličkami bez vajec
Vytlač receptIngrediencie
- 1 stredne veľká cibuľa
- 3 hrnčeky mrazeného hrášku
- 3/4 bio kuracieho bujónu
- 750 ml vody
- soľ
- očistený kúsok zázvoru cca 2x1 cm
- Na knedličky:
- 4 kopcovité polievkové lyžice múky Schär Mix B
- 100 ml vody
- soľ
- štipka sódy bikarbóny
Postup
1
Na troche oleja si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme hrášok, chvíľu opečieme pridáme na drobnejšie kúsky nakrájaný zázvor, prilejeme vodu, pridáme bujón, osolíme podľa chuti. Varíme cca 5 minút od zovretia.
2
Polievku vymixujeme (ja som ponorným mixérom) a dochutíme podľa potreby.
3
Na knedličky spojíme ingrediencie, vymiešame také lepivé cesto. Ak nemáme haluškovač, pokojne môžeme vždy kúsok cesta nabrať na lyžičku a druhou lyžičkou ju spustiť do vody. Robíme ich vo vriacej osolenej vode a varíme, dokým nevyplávajú napovrch.