Polievky

Hráškový krém s knedličkami bez vajec

Taká troška netradičná varianta hráškového krému, ktorá je bez mliečnych výrobkov a s knedličkami bez lepku a vajec. A čo je tá netradičná ingrediencia? Dozviete sa nižšie. 

Hráškový krém s knedličkami bez vajec

Vytlač recept
Porcie: 4 Čas pripravy: 15 minút

Ingrediencie

  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 3 hrnčeky mrazeného hrášku
  • 3/4 bio kuracieho bujónu
  • 750 ml vody
  • soľ
  • očistený kúsok zázvoru cca 2x1 cm
  • Na knedličky:
  • 4 kopcovité polievkové lyžice múky Schär Mix B
  • 100 ml vody
  • soľ
  • štipka sódy bikarbóny

Postup

1

Na troche oleja si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme hrášok, chvíľu opečieme pridáme na drobnejšie kúsky nakrájaný zázvor, prilejeme vodu, pridáme bujón, osolíme podľa chuti. Varíme cca 5 minút od zovretia.

2

Polievku vymixujeme (ja som ponorným mixérom) a dochutíme podľa potreby.

3

Na knedličky spojíme ingrediencie, vymiešame také lepivé cesto. Ak nemáme haluškovač, pokojne môžeme vždy kúsok cesta nabrať na lyžičku a druhou lyžičkou ju spustiť do vody. Robíme ich vo vriacej osolenej vode a varíme, dokým nevyplávajú napovrch.

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).