Gaštanové bezlepkové palacinky

Palacinky z gaštanovej múky sú výborné. Ľahko sa s nimi robí, napriek tomu, že gaštanová múka je prirodzene bezlepková.

Gaštanové bezlepkové palacinky

Vytlač recept
Porcie: cca 6 palaciniek Čas pripravy: 30 minút

Ingrediencie

  • 1 šálka gaštanovej múky
  • štipka soli
  • 1 šálka ryžového alebo iného rastlinného mlieka
  • 2 vajíčka
  • Plnka môže byť akákoľvek podľa chuti, ja som použila jahodový bio džem bez cukru a poliala som roztopenou bezmliečnou čokoládou.

Postup

1

Do múky pridáme štipku soli, nalejeme mlieko a vajcia a chvíľu cesto vyšľaháme.

2

Necháme ho v chlade odstáť aspoň 15 minút.

3

Na rozpálenej panvici s troškou kokosového oleja opekáme palacinky z oboch strán.

4

Dozdobíme podľa chuti :-).

intolerancia s chuťou

Kniha - Intolerancia s chuťou

Pripravte si skvelé jedlá bez lepku, laktózy aj mliečnej bielkoviny. Kniha vás prevedie receptami na každý deň, od raňajok, hlavných chodov, šalátov až po výborné dezerty. Recepty sú jednoduché na prípravu.

Viac informácii

Mohlo by sa vám tiež páčiť