Dezerty

Gaštanové bezlepkové palacinky

Palacinky z gaštanovej múky sú výborné. Ľahko sa s nimi robí, napriek tomu, že gaštanová múka je prirodzene bezlepková. 

Gaštanové bezlepkové palacinky

Vytlač recept
Porcie: cca 6 palaciniek Čas pripravy: 30 minút

Ingrediencie

  • 1 šálka gaštanovej múky
  • štipka soli
  • 1 šálka ryžového alebo iného rastlinného mlieka
  • 2 vajíčka
  • Plnka môže byť akákoľvek podľa chuti, ja som použila jahodový bio džem bez cukru a poliala som roztopenou bezmliečnou čokoládou.

Postup

1

Do múky pridáme štipku soli, nalejeme mlieko a vajcia a chvíľu cesto vyšľaháme.

2

Necháme ho v chlade odstáť aspoň 15 minút.

3

Na rozpálenej panvici s troškou kokosového oleja opekáme palacinky z oboch strán.

4

Dozdobíme podľa chuti :-).

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).