Gaštanovo kávovo čokoládový koláč bez lepku a laktózy

Chutný, vláčny, trošku náročnejší na počet ingrediencií :-). Ale výsledok stojí za to.

Gaštanovo kávovo čokoládový koláč

Vytlač recept
Porcie: 12 Čas pripravy: 1 a 1/2 hodiny

Ingrediencie

  • 100 g bezlepkovej ovsenej múky (pomixovala som bezlepkové ovsené vločky)
  • 100 pšenovej múky
  • 100 g pomletých mandlí
  • 100 g bezmliečnej čokolády
  • 150 g kokosového (alebo iného cukru)
  • 160 ml espressa
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžičky bezlepkového prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 250 g gaštanového pyré
  • 80 ml ryžového mlieka
  • 3 vajcia

Postup

1

Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme vychladnutú kávu, postupe jemne vychladnutú roztopenú čokoládu (roztopili sme vo vodnom kúpeli), mlieko, mandle, múky (do tých sme primiešali predtým prášok do pečiva). Všetko dobre vymiešame a na záver pridáme gaštanové pyré.

2

Môžeme aj chvíľu vymixovať, nech dosiahneme požadovanú konzistenciu.

3

Cesto vylejeme do tortovej formy (23 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 180 °C cca 45-50 minút.

4

Tortu môžeme vychladnutú posypať cez sitko cukrom, prípadne podávať s ovocím. Príjemne ju to osvieži. Dobrú chuť :-).

intolerancia s chuťou

Kniha - Intolerancia s chuťou

Pripravte si skvelé jedlá bez lepku, laktózy aj mliečnej bielkoviny. Kniha vás prevedie receptami na každý deň, od raňajok, hlavných chodov, šalátov až po výborné dezerty. Recepty sú jednoduché na prípravu.

Viac informácii

Mohlo by sa vám tiež páčiť