Bezlepkové a bezvaječné langoše

Jednoduchý, rýchly, chutný recept.

Bezlepkové a bezvaječné langoše

Vytlač recept
Porcie: 5 ks Čas pripravy: 20-30 minút

Ingrediencie

  • 250 g múky Schär Mix B
  • 230 ml vlažnej vody
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 3 lyžice oleja
  • 1/2 balíčka sušeného droždia
  • Na potretie prelisovaný cesnak, olej, kečup, čokoľvek podľa chuti

Postup

1

Z tejto dávky nám vyjde 5 menších langošov.

2

Všetky ingrediencie si spolu zamiesime do kompaktného cesta. Ak sa nám zdá príliš husté môžeme pridať malinko vody. Ale opatrne. Ak riedke a veľmi lepivé, dáme si na dosku troška múky a trošku pomúčime. Cesto si rozdelíme (rozrežeme) na 5 rovnakých častí.

3

Vytvarujeme 5 menších bochníčkov a dáme trošku podkysnúť na jemne naolejovaný tanier, cca 10 minút.

4

Zohrejeme si olej/masť, v rukách si langoš roztiahneme do šírky tak, aby sa nám stred neroztrhol, ale aby bol tenší a boky troška hrubšie.

5

Langoše dáme pražiť do zohriateho oleja a pražíme do zlatova.

intolerancia s chuťou

Kniha - Intolerancia s chuťou

Pripravte si skvelé jedlá bez lepku, laktózy aj mliečnej bielkoviny. Kniha vás prevedie receptami na každý deň, od raňajok, hlavných chodov, šalátov až po výborné dezerty. Recepty sú jednoduché na prípravu.

Viac informácii

Mohlo by sa vám tiež páčiť