Hlavné jedlá

Bezlepkové a bezvaječné langoše

Jednoduchý, rýchly, chutný recept. 

Bezlepkové a bezvaječné langoše

Vytlač recept
Porcie: 5 ks Čas pripravy: 20-30 minút

Ingrediencie

  • 250 g múky Schär Mix B
  • 230 ml vlažnej vody
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 3 lyžice oleja
  • 1/2 balíčka sušeného droždia
  • Na potretie prelisovaný cesnak, olej, kečup, čokoľvek podľa chuti

Postup

1

Sušené droždie si zamiešame do múky.

2

Všetky ingrediencie si spolu zamiesime do kompaktného cesta. Ak sa nám zdá príliš husté môžeme pridať malinko vody. Ale opatrne. Ak riedke a veľmi lepivé, dáme si na dosku troška múky a trošku pomúčime. Cesto si rozdelíme (rozrežeme) na 5 rovnakých častí.

3

Vytvarujeme 5 menších bochníčkov a dáme trošku podkysnúť na jemne naolejovaný tanier, prikryjeme, necháme cca 10 minút.

4

Zohrejeme si olej/masť, v rukách si langoš roztiahneme do šírky tak, aby sa nám stred neroztrhol, ale aby bol tenší a boky troška hrubšie.

5

Langoše dáme pražiť do zohriateho oleja a pražíme do zlatova.

Lívia Mikulčíková

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).